sobota, 27 października 2012

Kuchnia niemiecka

Rollo z kurczaka 


Rollo z kurczaka - składniki:
Rollo z kurczaka - sposób przygotowania: Szynkę pokroić w plastry o boku 0,5 cm. Ser i pieczarki zetrzeć na tarce. Paprykę pokroić na cienkie plasterki. Cebule posiekaj. Czosnek posiekać i utrzeć z solą, pieprzem i oregano. Rozgrzać na patelni połowę oleju i przesmażyć paprykę z czosnkiem i posiekaną cebulą. Zawartość patelni wymieszać z szynką i serem. doprawić do smaku. Piersi z kurczaka rozbić na cienkie kotlety. Posmarować każdy płat musztardą, oprószyć przyprawami, nałożyć farsz i całość zwinąć za pomocą folii aluminiowej. Roladki wstawić na około 35-40 minut do piekarnika nagrzanego do 170'. Gotowe! Najlepiej podawać z sosem koperkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz