Rollo z kurczaka - składniki:
Strony
- Strona główna
- Specjały polskie
- Kuchnia angielska
- Kuchnia niemiecka
- Kuchnia francuska
- Kuchnia portugalska
- Kuchnia grecka
- Kuchnia hiszpańska
- Kuchnia włoska
- Kuchnia amerykańska
- Kuchnia chińska
- Kuchnia tajska
- Kuchnia turecka
- Kuchnia japońska
- Kuchnia wietnamska
- Kuchnia indyjska
- Kuchnia indonezyjska
- Kuchnia koreańska
- Kuchnia birmańska
sobota, 27 października 2012
Kuchnia niemiecka
Rollo z kurczaka
Rollo z kurczaka - składniki:
Rollo z kurczaka - sposób przygotowania:
Szynkę pokroić w plastry o boku 0,5 cm. Ser i pieczarki
zetrzeć na tarce. Paprykę pokroić na cienkie plasterki. Cebule posiekaj.
Czosnek posiekać i utrzeć z solą, pieprzem i oregano. Rozgrzać na
patelni połowę oleju i przesmażyć paprykę z czosnkiem i posiekaną
cebulą. Zawartość patelni wymieszać z szynką i serem. doprawić do smaku.
Piersi z kurczaka rozbić na cienkie kotlety. Posmarować każdy płat
musztardą, oprószyć przyprawami, nałożyć farsz i całość zwinąć za pomocą
folii aluminiowej.
Roladki wstawić na około 35-40 minut do piekarnika nagrzanego do 170'.
Gotowe!
Najlepiej podawać z sosem koperkowym.
Rollo z kurczaka - składniki:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz