Dip z mózgu na Halloween
Wydrążamy w kalafiorze dziurę, którą
następnie wypełniamy dipem z awokado. Mózg wygląda bardzo realistycznie i
na pewno wszyscy goście będą zachwyceni! Obrzydliwie doskonały przepis
na imprezę Halloween.
Gotowe w
15 min
Składniki
ilość porcji: 12
-
2 awokado
-
1/2 szklanki gotowej salsy
-
1 duża główka kalafiora
-
keczup do dekoracji
Metoda przygotowania
1.
Przekroić awokado na pół. Usunąć pestki, wydłubać awokado ze skórki i
przełożyć do miseczki. Rozdrobnić widelcem, dodać salsę i wymieszać.
Odstawić.
2.
Usunąć wszystkie liście i grube łodygi z kalafiora, umieszczając
kalafior w misce główką do góry. Wydrążyć na górze kalafiora dziurę.
Można użyć do całej konstrukcji wykałaczek, jeśli kalafior zacznie się
rozpadać.
3.
Wypełnić kalafior dipem z awokado. Udekorować "mózg" keczupem tak by powstały żyły i tętnice.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz