niedziela, 28 października 2012

Kuchnia chińska

Wołowina z papryką w sosie bazyliowym


trudność: łatwe
czas: 1-30 min



SKŁADNIKI:

  • plaster wołowiny (ja użyłam udźca)
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka sosu sojowego
  • 1/2 opakowania sosu bazyliowego z trawą cytrynową
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • gniazdo makaronu pełnoziarnistego
  • natka pietruszki posiekana
  • świeżo zmielony czarny pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować aldente. Mięso umyć, osuszyć i razem paprykami pokroić w cienkie paski. Rozgrzać olej w woku (metodą stir-fry) usmażyć wołowinę przez ok 3 minuty. Potem dodać papryki, wlać sos sojowy, wymieszać razem, dodać sos bazyliowy, wszystko razem podgrzać przez chwilę razem, a na koniec wmieszać makaron, przyprawić pieprzem i posypać natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz