sobota, 27 października 2012

Kuchnia grecka

Grecka sałatka z makaronem świderki

Składniki
ilość porcji: 10
  • 225 g makaronu świderki
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki octu winnego z czerwonego wina
  • 1,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1,5 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1,5 łyżeczki suszonego oregano
  • 210 g (3 szklanki) pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 15 pomidorków koktajlowych, przepołowionych
  • 3/4 szklanki pokruszonego sera feta
  • 1/2 szklanki posiekanej dymki
  • 110 g posiekanych czarnych oliwek    


  • Metoda przygotowania

    Przygotowanie: 10 min | Gotowanie: 10 min | Czas dodatkowy: 2 godz, chłodzenie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz