Składniki:
- 50 dag spaghetti
- 1 mała cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 25 dag boczku pancetta (albo innego boczku, byle nie wędzonego)
- 4 duże pomidory
- sól, świeżo zmielony pieprz
- 2 łyżeczki tymianku
- 15 dag sera pecorino
Sposób przygotowania:
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojone w kostkę: cebulę i boczek, i smażyć ok. 5 minut.
Zmniejsz ogień, dodaj pomidory i gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
W międzyczasie zagotuj wodę z odrobiną
soli i ugotuj makaron al dente. Odsącz makaron i dodaj do sosu.
Wymieszaj całość i dodaj ser pecorino, jeszcze raz zamieszaj i podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz