niedziela, 28 października 2012

Kuchnia japońska

Sakiewki z łososia

trudność: średnie
czas: 1-30 min



SKŁADNIKI:

  • 100 gram łososia,
  • 50 gram serka mascarpone,
  • szczypiorek,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 4 jajka,
  • 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru,
  • 1/2 szklanki wody mineralnej,
 


PRZYGOTOWANIE:
Jajka rozbić, dodać przyprawy i dokładnie rozbełtać z wodą gazowaną, smażymy cienkie omlety tak aby były elastyczne. Ostudzamy i wykrawamy równe kawałki o wymiarach około 10-15 cm ( będą łatwe do formowania kształtu) Do gotowego ciasta jajecznego na środek wkładamy mieszankę pokrojonego łososia w kostkę z mascarpone z przyprawami i zieleniną, wszystko ładnie zawijamy i zawiązujemy szczypiorkiem. Dekorujemy ładnie i romantycznie talerz wykładamy gotowe miłosne sakiewki, podajemy ukochanej dobre wino i wspominamy najwspanialsze chwile.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz